Hakukoneoptimointia PK-seudulla
SEO:a Vaivattomasti ja Nopeasti

Hostingpalvelu nettisivuille

Tee omat sivusi jo tänään!

Hosting-palvelu nettisivuille –ohje

Uuden hostingpalvelun etsiminen ei selvästikään ole bisneksen pyörittämisen hohdokkainta puuhaa. Toisaalta taas bisneksen jatkumisen kannalta on erittäin tärkeää, että käytössä on varma, turvallinen ja nopea nettisivu. Ja nyt kun etsit uutta hosting palveluntarjoajaa, niin voit samalla napata mukaasi joitain saamiani tarjouksia.

Oikean hostingpalvelun löytäminen voi olla melkoinen työ, sillä vaihtoehtoja on lähestulkoon loputtomasti. Vielä jos itsellä on tarkat kriteerit, mitä palvelulta haluaa, voi oikean valinnan tekemiseen mennä tuhottoman paljon aikaa.

Olen hakukoneoptimointi-urani aikana kokeillut useita eri hosting-palveluja, lukenut paljon niistä sekä nähnyt itse miten hyvin tai huonosti useat niistä toimii. Tämän vuoksi en ala luettelemaan kymmeniä eri vaihtoehtoja, vaan pidän hommat simppelinä:

  • Yhdeltä sivulta domaini ja toiselta hosting. Tämä on oikea vaihtoehto, jos tarvitsee ilmaisen yksityisyydensuojan eli WhoisGuardin. Normaalisti omistaessasi domainin, kuka tahansa pystyy näkemään kaikki domainia ostaessasi kertomasi tiedot, kuten nimen, osoitteen, numeron ja sähköpostin. WhoisGuard estää nämä tiedot ja laittaa niiden paikalle jotain geneeristä, eli käytännössä kukaan ei saa tietoon, mitä domaineja sinun hallussasi on. Tämä voi tulla käteväksi, jos ei tahdo, että sähköposti täyttyy spämmiviesteistä, tai muuten vain ei tahdo, että omat tiedot ovat kaikille näkyvissä interwebissä. Kun ostat domainin Namecheapistä, he siis tarjoavat ilmaisen suojan tiedoillesi.

Suosittelen seuraamaan koko prosessin, sillä se opettaa paljon, miten domainit ja hosting menevät ja liittyvät yhteen, mitä nimipalvelimet ovat ja miten niitä muutellaan. Lopussa vielä asennetaan domainille hostingpalvelusta Wordpress, niin saat nettisivusi internettiin kaikkien löydettäväksi.

Avaa seuraavaa tutoriaalia varten seuraavat linkit: 

Aloitetaan hosting-palvelun käyttöönotto: 

 

namecheap_domain_provider.png

 

Ostetaan domaini namecheapistä

Eli mitä tulemme tekemään: Namecheapistä ostamme domainin ja Hostgatorista hostauksen domainille.

Aivan aluksi mene Namecheaping nettisivuille. Etusivulla olevaan laatikkoon voit laittaa suoraan haluamasi domainin ja painamalla kysymysmerkkiä näet kaikki vapaana olevat TDL:t (.com, .io, .org), joita pystyt valitsemaan domainillesi. Valitse haluamasi pääte (itse pyrin käyttämään .com:ia) ja lisää domaini kärryyn:

hosting-palvelu.png

Tämän jälkeen etene “View Cart” ja jätä “WhoisGuard” päälle, se turvaa tietosi. Hyväksy tilaus, täytä tietosi ja maksa domain.

Noniin, ensimmäinen osa valmis!

Hostingpalvelun asentaminen domainille: 

Seuraavaksi vuorossa on hostingpalvelun asentaminen domainillesi. Hostingpalvelu säilyttää kaikkia nettisivusi tiedostoja ja lähettää nämä loppukäyttäjälle, kun he päätyvät sivuillesi.

Eli: suuntaa kohti Hostgatorin sivuja. Pääset sivuille TÄÄLTÄ. Sivulle päästyäsi paina vasemman yläreunan “Webhosting” nappulaa. Jos sinulla on aikeissa tehdä ainoastaan yhdet nettisivut, valitse ensimmäinen ja halvin paketti, mutta jos aikeenasi on tehdä useampia, suosittelen valitsemaan “Baby”-paketin. Paina pakettia ja päädyt tämänkaltaiselle sivulle:

Paina painiketta: “I Already Own This Domain”, ja kopioi Namecheapistä ostamasi domaini kyseiseen kenttään.

Host_gator1.png

Älä valitse muita domaineja, kuin se minkä olet jo ostanut. Rullaa alaspäin “Choose a hosting plan kohtaan, ja valitse haluamasi hosting-ajan pituus, kirjoita nimi ja turvanumero. Ota nämä talteen.

HOST_GATOR_2.png

Täytä seuraavaksi tietosi.

Kohdasta 4, raksi pois kaikki ylimääräiset palvelut, et tarvitse niitä näin alkuun

host_gator_3.png

5. Kohtaan lisää kuponkikoodi: 1cent  –saat tällä ensimmäisen kuukauden hintaan 0,01$!

Sitten enää vuorossa laskun maksaminen. Laskun maksettuasi sinulle tulee sähköpostiin Hostagatorin aloitusviesti, jossa on kaikki oleellinen tieto, mitä tarvitset, että saat nettisivusi toimimaan.

Nameserverien vaihto:

Seuraavassa videossa näytän, kuinka nameserverit vaihdetaan:

Nameserverien vaihdon jälkeen on enään ladattava Wordpress domainille. Näät kuinka se tehdään seuraavassa videossa:

 

Onneksi olkoon, sinulla on nyt omat nettisivut! Pääset siis kirjautumaan sisään sivuillesi osoitteesta omadomain.com/wp-admin.