Hakukoneoptimointia PK-seudulla
SEO:a Vaivattomasti ja Nopeasti

Hakukoneoptimointi Helsinki

Hakukoneoptimointi Aurora

Ota ilmaiseksi selvää, miksi sivustosi ei löydy googlesta.

tilaa hakukoneoptimointi-raportti alla olevalla lomakkeella.

http://

Hakukoneoptimointi Helsinki

Yrityksen omistajana olet mitä luultavammin kuullut hakukoneoptimoinnista. Hakukoneoptimoinnista on hyötyä lähestulkoon jokaiselle yritykselle, joka kaipaa uusia keinoja saada asiakkaita. 

Mitä hyötyä hakukoneoptimoinnista voi olla yrityksellesi: 

 • Lisää vierailijoita nettisivuille

 • Osa vierailijoista päätyy ostamaan yrityksesi myymää tuotetta tai palvelua

 • Yrityksen brändi päätyy useammin asiakkaiden eteen

 • “Ilmaista” liikennettä (Alussa täytyy maksaa, mutta kampanjan jälkeen kaikki uudet vierailijat ovat ilmaisia yrityksellesi)

 • Yrityksesi saa suuren edun kilpailijoihin nähden (Googlen ensimmäiselle sivulle mahtuu vain 10 yritystä, jos yrityksesi löytyy sieltä, olet etulyöntiasemassa muihin nähden).

 

Miten optimointi Helsingissä eroaa muista alueista

Hakukoneoptimoinnin ideana on tehdä omista nettisivuista paremmat kuin muiden samalla alalla olevien nettisivut. Helsingissä yrityksiä on keskimäärin enemmän kuin muualla Suomessa, joten voitettavia nettisivujakin on enemmän. 

Samalla voitettavaakin on enemmän: hakuja eri alojen toimijoille tapahtuu Helsingissä hyvin paljon suuren asukasluvun vuoksi. 

 

Hakukoneoptimointi vai hakukonemainonta

Monelle yrittäjälle voi olla hieman epäselvää, mikä näiden kahden ero on. Kun esimerkiksi googlaat “Putkimies Helsinki”, neljä ensimmäistä tulosta ovat mainoksia. Kun asiakas painaa näitä tuloksia, yritys joutuu maksamaan Googlelle tästä (hakukonemainonta).

helsinki_seo_search_volume.png

Kun taas rullaat sivulla alaspäin, esille tulevat linkit eivät ole maksettuja mainoksia, vaan orgaanisia tuloksia. Jos asiakas painaa jotain näistä, yritys ei joudu maksamaan (hakukoneoptimointi).

hakukoneoptimointi_hakuvolyymi.png

Autan yritystäsi nousemaan juuri näissä orgaanisissa tuloksissa. Google-mainosten hinnat nousevat kokoajan, mistä johtuen yrityksellesi on vuosi vuodelta tärkeämpää näkyä korkealla Googlen orgaanisissa tuloksissa. 

 

Älä jää kilpailusta jälkeen

Kilpailu Googlessa kovenee yritysten ostaessa vuosi vuodelta enemmän hakukoneoptimointia. Tämän vuoksi on tärkeää aloittaa verkkosivujen optimointi mahdollisimman nopeasti. 

Hakukoneoptimointi vie aikaa, varsinkin jos alalla on kova kilpailu. Pisimmillään ensimmäiselle sivulle pääsy voi viedä jopa vuoden. Tämä ei ole yleistä, ainakaan omien asiakkaideni kohdalla, vaan tuloksiin on yleensä päästy neljän kuukauden kieppeillä. 

 

Mitä yrityksesi saa, jos ostatte hakukoneoptimointipalvelujani: 

Tarjoan yrityksellesi mahdollisuuden nousta sijoituksissa Googlen orgaanisissa tuloksissa sekä karttaosiossa tietyillä, ennalta mietityillä avainsanoilla. 

Tämä tapahtuu sivuston elementtien optimoinnilla, erilaisten linkkien luonnilla sekä yrityksesi Google My Busineksen luonnilla / optimoinnilla. 

 

Nostetaan yrityksesi nettisivut korkeille sijoille! Täytä alla oleva lomake, niin olen yhteydessä sinuun 24h sisällä!

Nimi *
Nimi

 

Onko hakukoneoptimointi oikea valinta yritykselleni?

On, lähestulkoon joka tapauksessa. Kunhan hakuvolyymiä löytyy, niin yrityksesi voi ja hyötyykin Googlen hakutulosten ykkössijalla olemisesta. Yleisimmät avainsanatyökalut eivät huomioi kaikkea hakuvolyymiä. Tämän vuoksi voit hyvinkin saada potentiaalisia asiakkaita sivuillesi hakukoneoptimoinnin jälkeen, vaikkei työkalun mukaan kyseisillä hakutermeillä ole volyymiä.

Mitä tapahtuu, kun annan tiedot yllä olevaan lomakkeeseen?

Aluksi käyn läpi sivustonne ja teen karkeasti arvion, kuinka paljon aikaa, työtä minulta menee sivunne optimoimiseen ja kuinka paljon siitä on hyötyä teidän yrityksellenne. Tämän jälkeen lähetän teille tarjousehdotuksen, mikä pitää sisällään alustavasti optimoitavat seikat, aika- sekä hinta-arvion. Jos päästään yhteisymmärrykseen sopimuksesta, sovitaan aika, jolloin käydään läpi perusasioita ja vaatimuksia. Tämän jälkeen aloitan työnteon.

Yleiset sivustolla optimointia tarvitsevat elementit:

ON-PAGE SEO

 • Title: Se otsikko, joka näkyy, kun hakukoneiden sivulla.
 • Otsikot: H1-otsikko on yksi tärkeimmistä indikaattoreista optimoinissa, ja se kertoo paljon Googlelle, mitä sivustosi käsittelee. Nykypäivänä näkee liian paljon sivuja, joiden otsikot eivät vastaa sivun aihepiiriä. Otsikoita on H6:een asti, eli on olemassa kuusi eri otsikkotyyliä. Alustoilla, kuten WordPressissä pystyy nämä kaikki otsikot lisäämään. Niiden painoarvo optimoinnin näkökulmasta vähenee aina liikkuessa suurempaan lukuun. Tärkeää on, että jokaisella sivulla on vain yksi pää-otsikko (H1). Näin Google osaa paremmin tunnistaa, mikä on sivun pää-teema.
 • Meta-description: Se rimpsu tekstiä, mikä sijoittuu sivun titlen alle Googlen hakutuloksissa. Meta description on tärkeää optimoida tietyllä tavalla, jotta Google antaa mahdollisimman paljon arvoa sille ja siinä oleville termeille. Tämä ei suoraan ole sijoituksiin vaikuttava kohta, mutta hyvä description auttaa parantamaan sivun CTR:ää, joka on positiivinen indikaattori Googlelle, ja näin sijoituksesi paranevat.
 • Sisältö: Avainsanojen täytyy löytyä sivujesi sisällöstä tarpeeksi monta kertaa, jotta Google tajuaa sivujesi haluavat löytyä sillä termillä. Jokaisella hakutermillä on oma prosentti (keyword density), jonka rajoissa kuuluisi pysyä. Sijoituksesi paranevat, kun prosentti on noin 50% suurempi kuin kilpailijoillasi, mutta jos prosentti ylittää 100%, Google voi tulkita tämän ylioptimoinniksi ja rokottaa sijoituksiasi.
 • Kuvien ja muiden sivun elementtien optimointi: kuvien nimet, alt-tekstit ja koon kannattaa optimoida. Näihin voi lisätä kuvaan liittyviä asioita, muttei kannata tunkea alt-tekstiä täyteen hakusanoja, vaan kannattaa pitää se luonnollisena. Alt-teksti on pohjimmiltaan tehty näkövammaisille; he voivat kuunnella mitä kuva pitää sisällään. Kuvien kokoon kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä suuret kuvat helposti alkavat hidastamaan sivuja. Kannattaa käyttää ohjelmia, kuten tinypng.com, ennen kuin lisää kuvat nettisivuille.
 • Sivujen nopeuden optimointi ja käyttäjäystävällinen UX. Google on kokoajan painottamassa näitä kahta seikkaa entistä enemmän. Nopeus on siis suoraan verrattavissa sijoitukseen. Googlehan yrittää kokoajan antaa käyttäjälleen parhaimman kokemuksen, eikä hitaat sivut ole sitä. Googlen algortimit myös huomaavat, jos vierailijat eivät pidä sivustasi, ja lähtevät heti pois. Jos bounce rate (vierailija lähtevät sivultasi lähes heti) kasvaa suureksi, voi sijoituksesi laskea.
 • Mobiilikäytettävyys. Erittäin tärkeää. Useat käyttöalustat, kuten WordPress luo sivuista automaattisesti mobiili-ystävällisiä. Tämä ei kuintenkaan päde vanhoihin sivuihin, ne eivät optimoidu kunnolla puhelimelle. Google on aloittanut Mobile-First Indexin, eli he indeksoivat nettisivut ensimmäiseksi puhelimille. Jos sivustosi ei toimi hyvin puhelimella, sijoituksesi tulevat laskemaan paljon enemmän, kuin tähän mennessä.

OFF-PAGE SEO

 • Ulkoiset linkit: Tämä on vieläkin yksi tärkeimmistä hakukoneoptimoinnin tekijöistä. Puhdas, hyvä ja voimakas linkkiprofiili ampaisee sivustosi hakutulosten kärkeen. Linkkejä kannattaa haalia hyviltä ja auktoritatiivisilta sivuilta.
 • Sosiaalisen median linkittäminen sivustoosi: On tärkeää, että kaikki sosiaalisen median profiilit ovat linkittyneet sivustoosi. Tämä luon Googlelle tunteen, että sivusi on luotettava ja että sille pitää antaa arvoa. Vaikka nykyään linkit sosiaalisesta mediasta ovat no-follow (eli niistä ei suoranaisesti saa voimaa Googlen sanojen mukaan (vaikka tosin saa) ), niin tämä on silti yksi vaikuttava seikka.
 • Merkinnät paikallisiin hakemistoihin ja sitaatti-lähteisiin kuten Google My Business, Yelp, FourSquare ja muut. Hyvin tärkeä seikka paikallisessa haukoneoptimoinnissa. Tämä ei ainoastaan nosta sivuasi Googlen kartoissa, vaan myöskin orgaanisissa tuloksissa.
 • Google My Business ja muiden samankaltaisten sivustojen arvostelut nostavat sijoituksia, niin Googlen kartoissa, kun normaaleissa hakutuloksissa. Pyri siis hankkimaan mahdollisimman paljon loistavia arvosteluja. Arvosteluista ei saa kaikkei irti, ellei vastaa jokaiseen.
 • Sisäinen linkittäminen: Miten sivujesi eri sivut linkittyvät toisiinsa maksimoiden linkeistä saatavan voiman ympäri sivustoasi. Eniten voimaa saa sivut, joille tulee linkki suoraan etusivulta.